Zeilen op maat

Zeilen

Bij Zeilmakerij Warns kunt u al jarenlang terrecht voor kwalitatief hoogwaardige jachtzeilen. Wij leveren voornamelijk aan de toerzeiler die vraagt om een duurzaam product.

De meest gangbare en verkochte zeilen van ons worden gemaakt van dacron van de Nederlandse fabrikant Contender en dan te weten het Fibercon doek. Deze is in verschillende varianten te krijgen. Wij gebruiken hoofdzakelijk de All Purpose van Contender in de cross cut, ook wel horizontale snit genoemd. Is het zeil in verhouding smal, d.w.z. relatief kort onderlijk in verhouding met het voorlijk, dan gebruiken wij de High Aspect uitvoering van het Fibercon doek.

Een stapje hoger ligt de triradiale snit waar ander doek voor gebruikt moet worden. Contender heeft hiervoor o.a. het CDX doek, een mooi en duurzaam polyester laminaat. Voordeel van deze snit en doeksoort is dat de banen in de drie trekrichtinge lopen zodat je een prachtig mooi vormvast zeil krijgt die jarenlang mee gaat.

 

 

Op 'e wyn fan juster kinst hjoed net sile Ienstien

Zeilmakerij Warns gaat verhuizen

Met genoegen delen wij u hierbij mee dat Zeilmakerij Warns eind februari gaat verhuizen naar Makkum. Vanwege een unieke kans om in Makkum, op een A-locatie, het bedrijf voort te zetten. De zeilmakerij zal gevestigd zijn bij Jachthaven Marina Makkum aan het IJsselmeer. Dit betekend ook dat de naam van het bedrijf gaat veranderen. Onze nieuwe naam wordt; ZEILMAKERIJ SUDERSEE


​Bij de zeilmakerij komt ook een bedrijf dat losse boot, caravan en lounge kussens maakt en er zal een kleine watersportwinkel zijn voor de meest gangbare watersportartikelen.

Middels deze weg willen wij u als klant bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij hopen u ook als klant te mogen verwelkomen in Makkum. In Warns zullen nog wel inlever/ophaal punten voor uw zeilen e.d. zijn, te weten;

Marina Friesland kantoor, Ymedaem 3 te Molkwerum

Dirk Strijker, 't Noard 5 te Warns

Natuurlijk blijft er altijd nog wel de mogelijkheid dat wij naar u toe komen indien u niet in de gelegenheid bent om naar Makkum te komen. Zeilmakerij Sudersee zal in het voorjaar van 2018 open huis houden, hierover ontvangen alle klanten t.z.t. nog bericht over.

Ons nieuwe adres wordt; Suderseewei 4a te Makkum

Grootzeil

Het grootzeil is het zeil wat het meeste gebruikt wordt. Derhalve moet het ook een stevig en duuzaam ontwerp zijn wat de tand des tijds goed moet kunnen doorstaan

Genua

Onze voorzeilen kunnen ook weer geleverd worden in de bekende 3 uitvoeringen: Touring, Cruising en de Racing.